Open, onafhankelijk Hoogstraats discussieforum
 
IndexIndex  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel
 

 Hoogstraten als verkeersader

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Admin
Admin


Aantal berichten : 22
Registratiedatum : 05-05-10

Hoogstraten als verkeersader Empty
BerichtOnderwerp: Hoogstraten als verkeersader   Hoogstraten als verkeersader Emptyma jun 07, 2010 9:19 pm

Hoogstraten loopt vast, daar is iedereen het mee eens. In hoeverre hindert de gebrekkige mobiliteit de lokale economie? Is er ruimte voor een ring rond Hoogstraten en is die wel wenselijk? Wie rijdt er door Hoogstraten? Zijn het enkel de eigen bewoners of is er een overvloed aan doorgaand verkeer? Wat zijn de problemen in uw buurt, en wat zijn de mogelijke oplossingen? Functioneert de lijn naar behoren, zijn er genoeg busverbindingen?
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://punt.roflforum.net
GertAantal berichten : 6
Registratiedatum : 07-06-10

Hoogstraten als verkeersader Empty
BerichtOnderwerp: rondjes   Hoogstraten als verkeersader Emptydi jun 08, 2010 10:03 pm

Citaat :
Foute omleiding laat verkeer rondjes rijden

18/11/'09 Een aannemer werkt aan de gascabine nabij de watermolen in Meersel-Dreef (Hoogstraten). Daarom is er een omleiding. Maar wie die volgt, rijdt gewoon in rondjes.

Jef van Boxel, lid van de dorpsraad, ontdekte de fouten in de omleiding en bracht politie en stadsbestuur op de hoogte. Nadien sprong de hele dorpsraad mee op de kar.

“Het is ongelooflijk om vast te moeten stellen dat de wegomlegging niet werkt”, zegt van Boxel. “Automobilisten die vanuit Meer naar Meerle willen rijden, komen gewoon vast te zitten. Op het kruispunt van de Oude Tramweg en de Dreef staat een wegwijzer die de verkeerde richting aangeeft. Als de automobilisten de omlegging volgen, zijn ze gedoemd om rondjes te rijden.”

Jef van Boxel trok inmiddels luid aan de alarmbel, maar vond nog geen gehoor. “Het is allemaal heel onduidelijk. Aanvankelijk ontbrak zelfs signalisatie. Dat was een probleem voor de mensen die niet bekend zijn in de streek. Sommigen kwamen zelfs in het Nederlandse Galder terecht. Het plaatsen van borden op voorhand kan al veel problemen oplossen.”
Plannetje

Het is niet dat Jef van Boxel de problemen niet signaleerde. Verscheidene mails gingen over en weer tussen van Boxel, het stadsbestuur en de politie. Het schepencollege wil meewerken aan een oplossing, maar het is de politie die mee instaat voor de aanduiding van de omleidingen.

Marc Snels, zonechef van de lokale politie Noorderkempen, heeft weet van het probleem. Hij verwittigde ook de aannemer die de werkzaamheden uitvoert en vroeg hem de nodige aanpassingen te doen.

“We hebben de aannemer zelfs een plannetje gestuurd met daarop de borden die moesten aangepast worden. Maar blijkbaar is daarna opnieuw een fout gebeurd. We hebben de firma daarom vandaag (dinsdag, red.) opnieuw gecontacteerd en hen aangemaand de zaak zo snel mogelijk in orde te brengen. De verantwoordelijke van de firma heeft ons beloofd dat dit zo snel mogelijk zou gebeuren. We zullen die zaak morgen zeker opvolgen.”
André OOMEN

'nuff said
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
horstend
GastHoogstraten als verkeersader Empty
BerichtOnderwerp: ja wat met de ring ...   Hoogstraten als verkeersader Emptydi jul 13, 2010 11:58 pm

Ik weet het zelf niet.
Best was geweest dat men eerder had doorgebeten, maar in de jaren '70 was de Middenstand naar het schijnt tegen, want dan kwam er niemand meer door het dorp. Nu is men voor, want er geraakt nu niemand meer tot in 't centrum ...
Theoretisch gezien is een ruime omleiding de beste. Eentje van de E34 via Rijkevorsel richting E19 dus ... maar dan verleggen we het probleem naar onze buurgemeente.
Iets kleiner zou de ring best lopen van het rond punt Loenhoutseweg, via de Hinnenboomstraat, de Houtelweg en dan richting bocht-aan-de-Ster, maar ... onze dames en heren geen-beleids-voerders hebben dit jaren geleden niet voorzien! Op de plaats van deze ring ligt nu de verkaveling Heilig-Bloedstraat, Elsbroeken enzovoort ... Enige nadeel van deze verder goede verbinding zou wel zijn geweest dat Wortel veel verkeer zou houden, maar een grotere bocht zou dan weer Achtel en Keirschot aantasten ...
M.a.w. ik ben er zelf nog niet helemaal uit. Ik maak er me gemakkelijk vanaf: "Dit moet bovenlokaal bekeken worden". Haha!
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
Hoogstraten als verkeersader Empty
BerichtOnderwerp: Re: Hoogstraten als verkeersader   Hoogstraten als verkeersader Empty

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Hoogstraten als verkeersader
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
punt :: DAAR HEB JE'N PUNT! :: Mobiliteit en verkeer-
Ga naar: